Irak'ın, terör örgütü DAEŞ'e karşı İran, Rusya ve Suriye ile güvenlik ve istihbarat alanında iş birliği yaptığı duyuruldu.

Irak Ortak Operasyonlar Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Irak, son aylarda terörle mücadelesinde birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade eden birçok ülkeyle istihbarat ve güvenlik alanında iş birliği komisyonu oluşturdu. Bağdat'ta DAEŞ terör örgütü ve uzantıları konusunda Rusya, İran ve Suriye ile güvenlik ve istihbarat alanında iş birliği anlaşması yapıldı" denildi.

"KOORDİNASYON, RUSYA'NIN ARTAN KAYGILARI ÜZERİNE SAĞLANDI"

Açıklamada, söz konusu koordinasyon ve iş birliğinin "Rusya'nın DAEŞ saflarında suça karışan binlerce Rus vatandaşının olmasından dolayı artan kaygısı üzerine sağlandığı" aktarılarak, 60 ülkeden oluştuğu belirtilen DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon güçleriyle güvenlik, istihbarat ve askeri alanlarda iş birliğinin devam ettiği vurgulandı.

Irak Ortak Operasyonlar Merkezinin açıklamasında ülkenin DAEŞ ile mücadelesinde Türkiye, Ürdün, Mısır, Almanya ve Fransa ile de güvenlik ve istihbarat alanında iş birliğinin olduğu belirtildi.