Irak Meclisi Sağlık ve Çevre Komisyonu Başkanı Faris Bırifkani, kolera virüsüne yakalananların sayısının bin 715'e ulaştığını belirtti.

Bırfikani, mecliste yaptığı basın açıklamasında, "Irak genelinde, kolera virüsüne yakalanan vatandaşların sayısı bin 715'e yükseldi. Laboratuvarda yapılan test sonuçlarında bu veriye ulaşıldı. Vaka daha çok 500 bin kişinin barındığı Duhok Sığınmacı Kampı'nda görüldü" dedi.

Söz konusu kampta, yaklaşık 50 sığınmacıda kolera virüsü tespit edildiğini dile getiren Bırfikani, hastalığın bir salgın gibi yayılmasından endişe duyduklarını, her geçen gün koleraya yakalanan kişilerin sayısında artış gözlendiğini vurguladı.

Bu durumun başlıca sebebinin "içme suyundaki klor oranının çok düşük veya bazı bölgelerde hemen hemen sıfıra tekabül etmesinden" kaynaklandığını söyleyen Bırifkani, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kolera salgınının önüne geçmek amacıyla farklı tarihlerde 500 bin aşı dağıtımı yaptığını hatırlattı.

DSÖ geçen ay, hastalıkla acil bir şekilde mücadele için Irak Sağlık Bakanlığına yardım etmeye hazır olduğunu ve gerekli tedbirlerin alınacağını belirtmişti.