Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce kentine bağlı En-Nuaymiye bölgesinde ordu birlikleriyle çatışan 16 IŞİD militanının hayatını kaybettiğini belirtti.

Felluce'de silahlı gruplara yönelik operasyonların devam ettiğini söyleyen Felih, operasyonlarda IŞİD'e ait 2 sığınağın bombalandığını, 19 patlayıcının etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Öte yandan, Peşmerge güçlerinin Musul'un Rabiya nahiyesine yönelik operasyonlarında 12 IŞİD militanının yaşamını yitirdiği ve Ebu Haşeb köyünün kontrol altına alındığı kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin Rabiya yakınlarındaki El-Uveyniyat bölgesine düzenlediği hava saldırılarında ise Suriye sınırına doğru seyreden araçta bulunan 10 IŞİD militanının öldüğü belirtildi.

Peşmerge komutanı Tuğgeneral Cemal Abdullah da Ninova vilayetine bağlı Zemar ilçesinde IŞİD'e karşı operasyon başlattıklarını söyledi.

Operasyonlarda Zemar'ın 3 köyünde kontrolün yeniden ele alındığını dile getiren Abdullah, çatışmalarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.