Irak'ın başkenti Bağdat'taki el-Emel el-Menşud Çadır Kampı'nda bulunan Enbar'dan göç edenler, yoğun yağış nedeniyle sular altında kalarak hayat mücadelesi veriyor.

Terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Enbarlılar, Bağdat'ın güneyinde bulunan Dora bölgesindeki el-Emel el-Menşud Çadır Kampı'nda kalıyor. Başkentte etkili olan yağışlar nedeniyle çadırlardaki tüm eşyaları sular altında kalan halk, yetkililerin kendilerine yardım etmediğinden yakınıyor. Selden etkilenen Enbarlılar, kampın toprak zemin üzerine kurulması ve bez çadırların derme çatma olması nedeniyle zor bir kış geçireceklerini ifade ediyor.

AA muhabirine konuşan Hace Safiyye, "Yağmur öncesi buradaki sıkıntılara dayanıyorduk ama şimdi halimiz çok perişan. Yağışlar bastırınca çevredeki hayırseverler geldi gece yarısı bizi evlerine aldı ve gündüz bir daha geri döndük. Tüm eşyalarımız sular altında kaldı" dedi.

Durumlarının gittikçe kötüye gittiğini anlatan Enbarlı Muhammed Casim ise, "Hükümet ve parlamentodan kimse yok. Vali buraya uğramıyor" diyerek, yetkililere acil destek çağrısı yaptı.

Sular altında kalan Emel el-Menşud Çadır Kamp'ının en çok mağdurları ise çocuklar olduğu belirtiliyor. Kamptaki su baskınına yakalanan çok sayıda çocuk bölgedeki hayırseverler tarafından hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Enbar Valisi Suhayb er-Ravi ve din adamlarına seslenen kamp sakını Luay Amir de, "Misafirperverliğiyle anılan Enbar ne hallere düştü. Enbar'ı satanları Allah'a havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 8 aydır çadır kampta 4 çocuğu ve eşiyle birlikte kalan Ahlam Um Ayşe, "Kampın sorumlusu yağışlar başlayınca ıslanmamak için ailesini alıp gitti. Yazın sıcağını çektik bir de yağışı çekmeye mecbur bırakılıyoruz. Şimdiye kadar birçok basın - yayın organı gelip çekim yapsa da sıkıntılarımıza hiçbir çözüm ve katkı sağlanmadı" diye konuştu.