İran Kürdistan Azadi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah, peşmerge saflarında terör örgütü IŞİD'e karşı savaştıklarını bildirdi.

Yezdanpenah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "400 kişiden oluşan 4 birliğimiz, peşmergenin yanında IŞİD militanlarıyla savaşıyor. Birliklerimiz tüm cephelerde en ön saftalar" dedi.

Kendi inisiyatifleriyle hareket ettiklerini belirten Yezdanpenah, "Hiç kimseden silah ve başka bir destek talebinde bulunmadık. Bize bağlı birlikler kendi imkanları ve silahlarıyla cephelere gitti" diye konuştu.

Yezdanpenah, Suriye'nin Kobani ilçesine destek için 100 kişilik birlik hazırladıklarını ancak coğrafi engeller nedeniyle henüz gönderemediklerini ifade etti.

Kürdistan Azadi Partisi, İranlı Kürtler tarafından 1991'de Kürdistan Devrimcileri Halk Birliği adıyla kuruldu. Partinin adı 2006 yılındaki kongreyle "Kürdistan Azadi Partisi" olarak değiştirildi. Liderliğini 1946'da "Mahabat Kürt Cumhuriyeti"ni kuran ve daha sonra İran rejimi tarafından idam edilen Kadı Muhammed'in oğlu Ali Kadı yürütüyor. Siyasi faaliyetlerini Irak'ın Kürt bölgesinde sürdüren partinin, İran sınırları içinde varlığı bulunmuyor.