Washington Post'a göre Almanya vatandaşı ve IŞİD militanı olduğu sanılan Ebu Esad Almani 20 Mayıs'ta Facebook üzerinden gülümsemeye çalışan genç bir kadının fotoğrafını paylaşıp, "Köle almayı düşünen tüm kardeşlere duyurulur: Bu köle 8 bin dolar" yazdı.

Almani'nin bu iletiden birkaç saat sonra, "8 bin dolara bir başka köle daha. Alır mısınız almaz mısınız?" şeklinde ikinci bir mesaj paylaştı. Bu mesaja iliştirilen fotoğraftaki kadının ise yüzünün soluk ve gözlerinin kızarmış olduğu görüldü.

​IŞİD militanlarının köleleştirdikleri kadınları sosyal medya üzerinden alıp sattıkları ya da bir köleye nasıl davranılması gerektiğine dair yazılar paylaştıkları biliniyordu. Ancak 20 Mayıs'ta paylaşılan ileti, IŞİD militanlarının satmaya çalıştıkları kadınların fotoğraflarını paylaştığının ilk bilinen örneği oldu.

Bu arada Facebook, Almani'nin paylaştığı fotoğraf ve mesajları kısa bir süre sonra kaldırdı.

Diğer taraftan İnsan Hakları İzleme'nin (HRW) verilerine göre IŞİD'in elinde yaklaşık 1.800 köleleştirilmiş kadın bulunuyor. Washington Post'a konuşan HRW araştırmacısı Skye Wheeler ise, "Bu kadınlar IŞİD'in elinde kalmaya devam ettikleri her gün tecavüz, çocuklarından ayrılma, alınıp satılma gibi eziyetlere daha fazla maruz kalıyor ve hayatları daha da çekilmez bir hale geliyor" diyor.