AA muhabirine konuşan Enbar Emniyet Genel Müdürü Ahmed Saddak ed-Duleymi, ordunun aşiret savaşçılarının da desteğiyle yaklaşık 2 aydır IŞİD'in elinde bulunan Ramadi'nin kuzey ve batı bölgelerine operasyon düzenlediğini söyledi.

Duleymi, ordunun kentin batısındaki 7 Kilometre bölgesini geri aldığını, IŞİD militanlarının ise kentin 5 Kilometre bölgesine geri çekildiğini belirtti.

Savaş uçaklarının da operasyona katıldığını ve ele geçirilen bölgelerdeki IŞİD karargahlarını vurduğunu ifade eden Duleymi, 5 Kilometre bölgesinin kontrol altına alınması için şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Operasyonda çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğünü kaydeden ancak sayı vermeyen Duleymi ayrıca, ordu ve aşiret güçlerinin Ramadi'nin kuzeyindeki Zenkura bölgesi ve El-Asri Mahallesini yeniden kontrol altına almak için de operasyon yaptığını dile getirdi.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor. Fransız savaş uçaları da dün IŞİD'in ülkenin kuzeydoğusundaki lojistik depolarına saldırı düzenlemişti.