İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait 3 askeri noktaya hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının bu sabah, Gazze'nin kuzeyinde Kassam Tugayları'na ait 3 askeri noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırının Gazze tarafından atılan füzelere misilleme olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, füzelerin Hamas tarafından atıldığı öne sürüldü.

Ayrıca İsrail Ordusu Sözcüsü Afikhay Edrii, sosyal paylaşım platformu üzerindeki resmi hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar dün gece Gazze tarafından atılan füzelere misilleme olarak Gazzedeki 3 hedefe saldırı düzenledi" ifadelerini kullandı.

İsrail'e yapılan hiç bir saldırıya göz yummayacaklarını ve güneydeki kentlerin güvenliğinin bozulmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Edrii, "Gazze'de hakim olan güç Hamas'tır. Saldırıdan onlar sorumludur" ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden ülkenin güneyindeki Askalan kentine 3, Sderot yerleşim birimine de bir roket atıldığını, olayda ölen ya da yaralananın olmadığını belirtmişti.

Gazze'deki görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının, Gazze'nin kuzeyinde Kassam Tugayları'na ait bir eğitim alanına hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtmişti.

Saldırı sonucu çevredeki binalarda hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edilmişti.