İtalya’nın Katanya kentinde açılan kreşe, eylül ayında mültecilerin teknesinin Ege Denizi’nde alabora olması sonucu boğularak sahile cansız bedeni vuran Aylan Kurdi’nin adı verildi.

Ülkenin güneyindeki Sicilya Adası’nın Katanya vilayetine bağlı Adrano  beldesinde, İtalya İçişleri Bakanlığı ve Sicilya Bölgesel Yönetimi’nin çocuklara yönelik eylem planı kapsamındaki mali desteğiyle açılan kreşe, 2 Eylül 2015’te Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isterken denizde boğularak yaşamını yitiren ve  Bodrum sahillerine vuran minik cansız bedeninin fotoğrafıyla dünyayı ayağa  kaldıran Aylan Kurdi'nin adı verildi.

Açılışa katılan İtalya İçişleri Bakanı Engelin Alfan, burada yaptığı konuşmada, bugün çocuklar için açtıkları bu yapının Aylan Kurdi nezdinde denizde hayatını kaybeden tüm çocuklara adandığını
 belirtti.

Alfano, göçmen konusuna yaklaşımda Aylan bebeğin Avrupa’da pek çok şeyi değiştirdiğine dikkati çekerek, "Aylan’ın fotoğrafı Avrupalı hükümetlerin  vicdanını sarstı. Bu çocuk Avrupa’yı değiştirdi. Biz İtalya’yı tarihte doğru yere  konumlandırdık. Bu çocuk da Avrupa’yı doğru noktaya getirdi" dedi.