Rusya'nın başkenti Moskova'dan Aleksandra İvleva, bir metal tasarımcısı ve yeni nesil bir kaynakçı. Kendisini de ‘Weld Queen', yani ‘Kaynak kraliçesi' olarak tanımlayan İvleva, bugün dünya çapında 20'den fazla heykel projesine imza atmasıyla ünlü. Sputnik'e konuşan İvleva, işi hakkında merak edilenlerden ve aldığı tepkilerden bahsetti.

​Daha önce bir ticaret şirketinde çalışan ancak 2010 yılında Moskova Politeknik Okulu'nda kaynak eğitimi alan İvleva "2007'den beri içimde sürekli bir sanatçı olarak kendimi ifade etme isteği vardı. Kullanacağım materyali arıyordum. Daha sonra kaynağı kendi düşüncelerimi aktarmak için kullanabileceğimi fark ettim ve içimdeki tüm tereddütler gitti. Bu maaş almaktan daha iyi bir şeydi" dedi.

​Yakınları ve erkeklerin bu ilginç uğraş alanıyla ilgili neler düşündüğü sorusunu yanıtlayan İvleva "Yakınlarım elbette şaşırdı ilk önce ama beni desteklediler. Onlara göre, önemli olanın yaptığım işin beni mutlu etmesi ve gelişmem. Gençlerin tepkisine gelince iki tip var: Kimisi utanç duyuyor, kimisi de beni hemen randevuya ya da nikah masasına çağırıyor" ifadelerini kullandı.

​İvleva, çalışmalarıyla ilgili fikirlerin kendiliğinden geldiğini, planlı yapmadığını ifade etti. İvleva "Öylece geliveriyorlar, birden heykelimin nasıl olması, insanların nasıl hissetmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

​İvlina, çalışmalarını kendi üzerinde sergilediği performansları öncesinde ciddi bir hazırlık süreci geçirdiğini ifade etti.

​İvlina "Çok ciddi hazırlanıyorum, spora gidiyor, sırt çalışıyorum. Ayrıca işin psikolojik bir tarafı da var. Üzerinde 20 kilodan fazla ağırlık varken klostrofobi hissine çok kolay kapılabilirsiniz, hatta panik atak bile gelebilir" dedi.