Ekvador'un Duran kentinde düzenlenen yerel güzellik yarışmasında birinci olan tıp fakültesi öğrencisi Catherine Canto (19), ödül olarak kazandığı liposuction sırasında hayatını kaybetti.

Geçen yıl ekim ayında gerçekleşen yarışmada bir dizi bedava estetik operasyonun yanı sıra otomobil ve tablet bilgisayar kazanan genç kadının aslında estetik operasyon geçirmek istemediği ancak sonunda operasyonu gerçekleştirecek olan cerrahın baskılarına dayanamayarak bıçak altına yatmayı kabul ettiği iddia edildi.

CERRAH ZORLADI

Canto'nun 24 yaşındaki ağabeyi Daniel Zavala, konuyla ilgili Ekvador basınına yaptığı açıklamada “Cerrah onu sürekli arayıp ameliyat olmaya ikna etmeye çalıştı ama o hep hayır dedi. Hatta bedava ameliyat hakkını başka bir kıza devretmek istiyordu. Ancak sonunda sadece doktorun baskılarından kurtulabilmek için operasyon geçirmeyi kabul etti” dedi.

DOKTOR TUTUKLU

Ailenin avukatı Carlos Reyes Izquierdo, genç kadının ölüm nedeninin yapılacak otopsiden sonra kesinleştirileceğini söyledi ve operasyonu gerçekleştiren doktorların ülkeyi terk edeceklerinden endişe duyulduğu için tutuklandığını açıkladı.