Irak'ta uluslararası koalisyon güçlerinin Musul'un güneyindeki IŞİD hedeflerine düzenlediği saldırılarda 22 militanın öldüğü, 14'ünün yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, koalisyon uçakları, Musul'un güneyinde yer alan El-Kayyare nahiyesindeki IŞİD eğitim kapına hava saldırısı düzenledi. Olayda 22 militan öldü, 14 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Kaynaklara göre, koalisyon uçaklarının saldırıları sonucunda, hemen her gün sağlık merkezlerine ve hastanelere ölü ve yaralılar getiriliyor.

IŞİD'İN EL-AZİM BARAJI BÖLGESİNE SALDIRISI

Öte yandan IŞİD militanlarının Irak'ın Diyala vilayetindeki El-Azim Barajı bölgesine dün başlattığı saldırıda 15 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD'in saldırısı üzerine Diyala'daki El-Azim Barajı bölgesinde, dün çıkan çatışmalarda 15 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, saldırı püskürtüldü ve Bağdat-Kerkük karayolunu da içine alan bölgede kontrol yeniden sağlandı.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.