Hastane kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Bingazi'deki balıkçılar çarşısı bölgesinde Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi Hükümeti'ne bağlı güçler ile devrimci gruplar ve Ensar'uş Şeria örgütü militanları arasında çatışma çıktı. Olayda 7 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

Ayrıca söz konusu bölgenin yakınındaki Es-Sabiri'de de çatışmaların dünden beri devam ettiği, atılan bir roketin Cumhuriyet Devlet Hastanesi'ne isabet etmesi sonucu yangın çıktığı ve binanın bir kısmının kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Kızılhaç yetkililerinin, çatışmalar nedeniyle daha önce hastanedeki hastaları 7 Ekim Hastanesi'ne naklettiği için olayda can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Libya'da emekli general Halife Hafter'in, mayısta Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti. Ülkedeki silahlı güçler, Libya'nın batısını kontrol eden Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin (MGK) desteklediği Fecr (Şafak) Kuvvetleri ile Doğu Libya'yı elinde bulunduran Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin desteklediği Hafter'e bağlı milisler olarak ikiye bölünmüştü.