Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Ramallah'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Filistin halkının uluslararası korunmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bugün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Ban Ki-moon ve Abbas, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin halkının uluslararası korunmasının sağlanması gerektiğini kaydederek, "İsrail ile devam eden şiddet dalgası arasında Filistin halkının uluslararası korunmasının sağlanmasına dair BM'ye yaptığımız isteği bir kez daha yineliyoruz" dedi. Abbas, yerleşimcilerden gördüğü çeşitli şiddet ve terörizm karşısında Filistin halkını koruma sisteminin gerekli olduğunu kaydetti. Abbas, geriye sadece uluslararası koruma istenmesinin kaldığını belirterek, "BM Genel Sekreteri Ban'ın bu korumayı sağlamasını umut ederiz" dedi.

MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK İHLALLER

İsrail'e Mescid-i Aksa'nın yönetilmesi kurallarına saygı duyması çağrısında bulunan Abbas, Hristiyanlara ve Müslümanlara özellikle Mescid-i Aksa'da şiddetin devam ettiğini ve bu durumun da dini çatışmalara neden olduğunu bildirdi. Abbas, "Bunu istemiyoruz ve sonuçları konusunda uyarıyoruz" dedi.

"DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise, İsrail ve Filistin'in barış için zor bir karar almak zorunda olduğunu kaydederek, "Anlamlı müzakerelerin yapılabilmesi için gerekli koşulları oluşturulmasına destek vermeye devam edeceğiz. Ancak, en nihayetinde barışı seçmek Filistinliler ve İsrailliler içindir. Bizim en büyük mücadelemiz mevcut şiddet dalgasının durdurulması ve daha fazla kayıpların önlenmesidir" dedi. Şiddetin sonlandırılmasının da yer aldığı siyasal çözümün gerçek ve görülür ilerlemeden geçtiğini kaydeden Ki-moon, "Sözleri ve yaptıkları ile barışa ortak olduklarını Filistin ve İsrail liderlere vurguladım" açıklamasını yaptı.

Mahmud Abbas Ban Ki-moon’la görüştü

Mahmud Abbas Ban Ki-moon’la görüştü