Mali'deki iki ayrı saldırıda 9 askerin öldüğü bildirildi.

Güvenlik kaynakları, ülkenin kuzeyindeki Timbuktu bölgesinde önceki gün gerçekleştirilen yerel seçimlerde güvenliği sağlamak amacıyla görev yapan askerlere saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Timbuktu'ya bağlı Bambara Madude bölgesinde gerçekleşen ilk saldırıda biri subay 4 askerin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda askerin yaralandığını belirten güvenlik kaynakları, saldırının terör örgütü Ensaruddin'e yakınlığıyla bilinen Alkassum adlı bir terörist tarafından planlandığını ifade etti.

Aynı kaynağa göre, ülkenin orta kesimindeki Douentza'ya yapılan ikinci saldırıda ise 5 asker öldü. Saldırının faillerine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Ülkede 2012'de başlayan şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı. Ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı gruplar, eylemler düzenleyerek ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.

Yerel yetkililer, güvenlik sorunları nedeniyle daha önce 4 kez ertelendikten sonra pazar günü yapılan yerel seçimlerde katılım oranının düşük olduğunu duyurmuştu.