Mısır'ın Kalyubiye kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 1 polisin öldüğü, 3 polisin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alına bilgiye göre, başkent Kahire'nin kuzeyindeki Kalyubiye vilayetine bağlı Banha bölgesindeki emniyet güçlerine saldırı düzenlendi. Kimliği belirlenemeyen kişilerce emniyet noktasına açılan ateş sonucu 1 polis öldü, 3 kişi yaralandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, emniyet güçlerinin olayın faillerini yakalamak için bölgede operasyon başlattığı belirtildi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir öğrencinin Kalyubiye'deki Şibin bölgesinde mahkeme yakınlarına "patlayıcı atarken" yakalandığı kaydedildi.

Öğrencinin Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu olduğu iddia edilen açıklamada, zanlının bombayı patlatamadan yakalandığı aktarıldı.

Mısır'da ordunun yönetime müdahalesinin ardından çeşitli kentlerde zaman zaman şiddet olayları yaşanıyor. Teşkilatın, şiddete karşı açıklama ve kınamalarına rağmen Mısır yönetimi, bu tür olaylarda İhvan'ı suçluyor. Ancak daha önceki saldırıların çoğunu, aralarında "Mısır'ın askerleri" ve "Halk Direnişi" gibi örgütler üstlenmişti.