İngiltere, Mısır'da darbe karşıtı 14 kişinin idamına dair toplu ceza kararından duyduğu endişeyi belirterek, Mısırlı yetkililere kararın tekrar gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen cezalara ilişkin açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, "Mısır'da bir mahkeme tarafından 14 kişiye idam cezası verilmesi haberlerinden dolayı endişeliyiz. Her koşulda idam cezasına karşı durmak prensip olarak İngiliz hükümetinin uzun süredir yürüttüğü bir politikadır. Mısırlı yetkilileri bu cezayı gözden geçirmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aynı davada yargılanan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 37 kişiye müebbet hapis cezası verilmesinden dolayı da endişe duyduğunu bildiren Bakanlık, "Mısırlı yetkilileri, tüm yargılamaların uluslararası standartlara uygun yürütülmesini ve sanıkların insan haklarına saygı duyulmasını sağlamaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Mısır'da önceki gün, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 13 İhvan yöneticisinin idamına ve 37 kişinin müebbet hapsine hükmedilmişti.