Fransız Le Monde gazetesinin yanı sıra Reuters ile AFP haber ajanslarına konuşan güvenlik kaynakları, Nice’te kamyonla saldırı düzenleyen kişinin 31 yaşındaki Tunus’ta doğmuş Fransa vatandaşı Mohamed Lahouaiej-Bouhlel olduğunu belirtti. Kaynaklar, kamyonda plastik silahlar ve etkisiz bir bomba bulunduğunu da söyledi. Lahouaiej-Bouhlel’in kimliği, saldırıda kullanılan kamyonda bulunmuştu.

Polise göre, saldırgan Fransa istihbaratının takip etmediği ancak hırsızlık ve darp gibi küçük suçlardan sabıkası olan bir isim.

Polis ve adli tıp uzmanları, yerel saatle 09.30’da Lahouaiej-Bouhlel’in evini inceledi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, “Saldırganın yalnız mı davrandığı, yoksa kaçan suç ortaklarının mı olduğu yönünde soruşturma sürüyor” dedi.

Reuters’a konuşan Tunuslu güvenlik kaynakları, Lahouaiej-Bouhlel’in evli ve 3 çocuklu olduğunu söyledi. Kaynaklar, aşırılıkçı fikirleri olup olmadığı bilinmeyen saldırganın Tunus’un Masakin kasabasından olduğunu, ancak burayı en son 4 yıl önce ziyaret ettiğini de ifade etti.

AFP’nin konuştuğu 12 komşusu, Lahouaiej-Bouhlel’in güçlü bir dini bağlılığı olmayan bir münzevi gibi göründüğünü anlattı. Sadece bir komşu, saldırganla ilgili şüpheleri olduğunu belirterek, “İki kızıma sürekli bakan iyi görünümlü bir adamdı” dedi.

Saldırgan, 14 Temmuz’da yerel saatle 23.30 sularında havai fişek gösterisini izlemek için toplanan kalabalığın içine girdi. Fransa Milli Günü kutlamaları için toplanan kalabalıktan 84 kişi hayatını kaybetti; 18'i ağır olmak üzere en az 100 yaralı var.

Kaynak: Le Monde, Reuters ve AFP