Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentinde dün gerçekleştirilen intihar saldırılarında ölenlerin sayısının 16'ya çıktığı, çok sayıda ağır yaralının olduğu bildirildi.

Kentteki hastanede görevli Dr. İdris Danladi, yaralıların çoğunun ağır yanıkları olduğunu ve hayati tehlikelerinin sürdüğünü belirtti.

Yaralılardan onunu daha iyi tedavi almaları için başka hastanelere naklettiklerini ancak hastanenin yine de yoğunluğun devam ettiğini belirten Danladi, "İnsanlar ellerinden geldikçe bağış yapmaya çalışıyorlar ancak hala kana ihtiyacımız var" dedi.

Hayatını kaybeden biri asker 16 kişinin dün defnedildiğini belirten Chibok Kalkınma Derneği Başkanı Pogu Bitrus, 6 kadın ve erkek intihar saldırganının Chibok kentine, sebze pazarının kurulduğu çarşamba günü girdiğini belirtti.

Bitrus, ilk saldırganın üzerindeki patlayıcıyı askeri kontrol noktasında patlattığını ve burada yaralanan askerin daha sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Bitrus, "İlk saldırıdan şüphelenen askeri kumandan, insanlara dağılmalarını söylemiş ancak kumandan pazar yerine ulaştığında kadın saldırgan üzerindekileri patlatmıştı. Burada birçok kişi hayatını kaybetti ve kumandan yaralandı" dedi.

Chibok kentinde, 14 Nisan 2014'te yaklaşık 270 kız öğrenci terör örgütü Boko Haram militanları tarafından kaçırılmıştı. Öğrenciler örgütün elinden henüz kurtarılamadı.

YEMEN’DE ŞİDDET OLAYLARI: 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yemen'in Aden kentindeki cumhurbaşkanlığı konutu civarında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Aden kentinde bulunan Maaşık cumhurbaşkanlığı konutu civarında güvenlik noktasında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 5 Yemenli hayatını kaybetti, çoğu bölgedeki bir okuldan çıkmakta olan öğrenciler olmak üzere onlarca kişi de yaralandı.

Devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Yemen, sık sık bombalı saldırılar ve intihar eylemlerine sahne oluyor.