Avustralya’da kanoyla denize açılan 15 yaşındaki genç kızı, 4,5 metre büyüklüğündeki beyaz köpek balığı saldırısından çığlıklarını duyan babası kurtardı. 

Yerel basında çıkan haberlere göre, Adelaide kentinin güneyindeki Normanville kıyısında kanoyla denize açılan 15 yaşındaki Sarah Williams, 4,5 metre büyüklüğündeki beyaz köpek balığının saldırısına uğradı. Kanodan denize düşen genç kızı köpek balığının saldırısından tekneyle yakınlarda bulunan babasının son anda kurtardığı bildirildi.

Olay sırasında kızının yaklaşık 30 metre uzağında bulunan baba Chris William, Kanal 9’a yaptığı açıklamada, "Birden, köpek balığı alttan gelip onun (Sarah'nın) bindiği kanoya vurmasıyla onu ve kanoyu havaya uçurdu. Onları görmek için geri döndüm. Geri döndüm ve kocaman bir köpek balığı kanoya tekrar binmeye çalışan Sarah'ı kapmaya çalışıyordu." diye konuştu.

Çığlıklar atan kızının yardımına oğluyla koştuklarını ve ilk denemelerinde kızını tekneye çekmeyi başardıkları için çok şanslı olduklarını aktaran Chris, "Kızımın ölümüyle yaşamı arasında sadece 10 saniye" ifadelerini kullandı.

JAWS FİLMİ GERÇEK OLDU
 

Dev köpek balığının saldırısından babasının yardımıyla ufak sıyrıklarla kurtulan Sarah, saldırı anını, "Jaws filmindeki her şey vardı. Onu (köpek balığını) suya düşünce fark ettim" dedi.

Köpek balığının, Sarah'yı kurtardıktan sonra 10 dakika daha kendilerini takip ettiğini belirten William, bir daha aynı bölgede kanoya binmeyeceklerini dile getirdi.

Yaz mevsimin yaklaştığı Avustralya'da sahillere, çevrecilerin, yunus balıkları, kaplumbağa ve nesli tükenmekte olan bazı köpek balıklarının ölümüne neden olduğu gerekçesiyle karşı çıkmasına rağmen köpek balığı saldırılarından korunmak için özel ağlar çekilecek.