Bildiğiniz bütün ilham veren girişimcilik hikayelerini unutun. Alex Craig isimli 24 yaşındaki adam bu konuda başka bir boyuta götürüyor zira bizi; üstüne tebrik mesajları yazdığı patateslere olan ilgi o kadar büyük ki Craig ayda 10.000 dolar para kazanıyor.

İnternet üstünden sipariş alıp bir nevi ‘patates kartlar’ hazırlamanın dünyanın en saçma fikri olduğunu Craig’e ilk söyleyen kız arkadaşı olmuş. ‘Hayatımda daha saçma bir fikir duymadan’ genç kadına kulak asmayan Alex’in iyi etmiş olduğunu da söyleyebiliriz aslında. Zira kendisinin aylık geliri hiç de yabana atılacak cinsten değil; patronla, iş arkadaşlarıyla uğraşmadan, proje yetişmedi derdi olmadan, evinde oturup patateslerin üstüne tükenmez kalemle not yazarak hayatını gayet iyi yaşayacak kadar para kazanıyor Craig.

Fikrini hayata geçirme kararını verdikten sonra kendisine bir web sitesi açan Craig projesinin adını Potato Parcel olarak belirlemiş. Sitede Büyük boy ve orta boy patateslerden istediğinizi seçtikten sonra üstüne yazılmasını istediğiniz notu Craig’e iletiyorsunuz. Sonrası tam da tahmin ettiğiniz gibi; yolladığınız kişi üstünde sizin notunuz olan patatesi posta kutusunda buluyor.

Site açıldıktan iki gün sonra Reddit’te girişiminin reklamını yapan Craig aldığı siparişlerin sayısını görünce oldukça şaşırmış, toplamda 2000 dolarlık siparişi yalnızca ikinci gününde alan Potato Parcel’in tutacağı o gün belli olmuş aslına bakarsanız. O gün bugündür günlerinin büyük kısmını patateslerin üstüne yazı yazarak geçiriyormuş Craig.

Önce sadece Amerika içinde sipariş vermek mümkünken, sosyal medyanın ve internetin gücünü arkasına alan Potato Parcel yurt dışına da açılmış. Yani isterseniz siz de bir yakınınıza Amerika’dan üstüne notunuz yazan bir patates yollayabilirsiniz. Neden istersiniz böyle bir şeyi bilemiyoruz tabii ama, sonuçta hizmette sınır yok işte, söylemeden geçmeyelim. (Radikal)

201508241121_010.jpg

201508241121_020.jpg

201508241121_030.jpg