Papa Francis tarafından 8 Aralık'ta yönetilecek "Olağanüstü Rahmet Jübilesi" için İtalyan polisinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri kapsamında Roma'nın bazı bölgeleri uçuşa yasaklandı.

Paris saldırıları sonrasında FBI tarafından muhtemel hedefler arasında gösterilen Vatikan'da düzenlenecek bu büyük etkinlik öncesi güvenlik önlemleri had safada. Roma Valisi Franco Gabrielli söz konusu etkinlikle alakalı olarak 8 Aralık günü Roma'nın büyük bölümünde uçuşa yasak bölge ilan edileceğini açıkladı. Gabrielli, "drone" adı verilen hava araçlarının görülmesi halinde vurulacağını ifade etti. Roma Emniyet Müdürü Nicolo D'Angelo ise yaptığı açıklamada etkinlikten 15 gün önce 2 binden fazla güvenlik görevlisinin bölgeye kaydırılacağını ve toplu taşıma ağında da kontrol mekanizmalarının uygulanacağını bildirdi. D'Angelo ayrıca etkinlik günü San Pietro Meydanı'nda 30 adet rapidscanner adı verilen gelişmiş kameranın da devreye sokulacağını belirtti.

Papa Francis, Paris saldırıları sonrası düzenlenen halka açık ilk oturumda "Lütfen Kilise zırhla korunmasın, kapılar açık kalsın" çağrısında bulunmuş ve "Kilise Tanrı'nın evinin kapısıdır. Kapıları kapatılmış bir Kilise kendini kapatmış bir aile gibidir, İncil'e hakarettir" ifadesini kullanmıştı.

Katolik dininde Jubile'ler genellikle 25 veya 50 yıllık periyotlarla belirleniyor. Bu Jubile diğerleri gibi uzun süre önceden belirlenmediği için "Olağanüstü" olarak nitelendiriliyor. En son Jubile 2000 yılında Papa II. Jean Paul tarafından ilan edilmişti. Bu sene ilan edilen Jubile ise tarih boyunca belirlenen 27. "Kutsal Yıl"a tekabül ediyor.

Olağanüstü Rahmet Jübilesi 20 Kasım 2016'da sona erecek. Jubile'ye dünyanın dört bir yanından Katolik'in katılması bekleniyor.