Dışişleri Bakanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gürcü meslektaşı David Dondua ile yaptığı görüşmede Karasin'in, Gürcistan tarafının Güney Osetya ile arasındaki sınır çizgisinin değiştirildiği konusundaki iddialarının, sınır çizgisi çizimleri yapılmadığı için asılsız olduğunu belirttiği kaydedildi.

Karasin, Tiflis yönetimine, "sınır çizgilerinin belirlenmesi konusunda görüşmelere hazır olduğunu defalarca belirten Güney Osetya yönetimiyle doğrudan temas kurmayı" tavsiye etti.

Yerel bir televizyonun programı nedeniyle yerinden sökülen sınır çizgisi işaretinin Güney Osetya tarafından yine aynı yerine monte edildiğini belirten Karasin, "Tiflis yönetimi de çok iyi biliyor ki, her hangi bir 'sınır çizgisi taşıma' olayı yoktur. Gürcistan tarafı, Rusya ile ilişkilerin iyileşmesini isteyip istemediğine veya ilişkilerin normalleşme sürecini her defasında geriye götüren bu türlü provokatif buluşlara başvurmaya devam edeceğine karar vermelidir" diye konuştu.

Gürcistan tarafı daha önce yaptığı açıklamada, Rusya sınır güvenlik güçlerini, Bakü-Supsa boru hattının bulunduğu bölgedeki Gürcistan-Güney Osetya sınır çizgisini değiştirmekle suçlamıştı.