ABD Başkanı Donald Trump'ın şemsiye maceralarına bir yenisi eklendi. Repertuvarı şemsiyeyi rüzgarda tutma mücadelesinden eşi Melania'yı yağmur altında bırakıp sadece kendine açmasına uzanan ve bu yüzden 'şemsiye bencili' gibi tuhaf bir lakap da kazanan Trump, yine daha önce hiçbir ABD Başkanı'ndan görülmemiş bir performans sergiledi.

Cumartesi Andrews Hava Üssü'nde başkanlık uçağı Air Force One'a binmeden önce gazetecilere Pittsburgh'daki sinagog katliamıyla ilgili açıklamalarda bulunan Trump, çare olarak, okullardan sonra bu kez ibadethanelerde de silahlı koruma bulunmasını savundu. Singagog içinde silahlı koruma olsaydı muhtemelen saldırgandan başka kimsenin ölmeyeceğini iddia eden Trump, demecini tamamlamasının ardından uçağın merdivenlerini elinde açık şemsiyeyle çıkmaya başladı. Kapıya geldiğinde şemsiyesi kapamaya zahmet etmeden oracığa fırlattı.

​CANLI YAYINDA TÜM ABD İZLEDİ

Canlı yayındaki Amerikan kanalları, siyah şemsiyeyi başkanlık uçağının kapısında rüzgarla birlikte bir sağa bir sola salınırken gösterdi.

Trump'tan sonra merdivenleri çıkan bir yetkili, şemsiyenin yanından geçip uçağa girmeyi tercih etti.

Nihayet başkanı korumakla görevli Gizli Servis'ten bir ajan gelip şemsiyeyi kapatarak uçaktan içeri girdi. 

Trump'ın hayrete şayan bu davranışı, sosyal medyada espri sağağına yol açtı.

Twitter'da bir kullanıcı "Şemsiyeler çok zor, bir Donald J Trump hikayesi" diye takılırken, diğeri "Nükleer silahların şifrelerine sahip adam şemsiye kapayamıyor" saptamasını yaptı.

​"Ukala dümbeleği, şemsiye kapatmayı bilmiyor. K..ımla gülüyorum" demekten kendini alamayan oldu.

​"Birine tapınacaksanız en azından şemsiye kapamayı bilen bir lider bulmaya çalışın. Bugün Trump. Kapamayı beceremeyince elinden yere atıverdi" yorumu yapıldı.

​"Trump'ın şemsiyesi kendi Twitter hesabını hak ediyor" esprisi yapıldı.

​Fox News canlı yayınındaki propagandanın sesi kısıldığında, geriye Trump'ın şemsiyeyi kapatmaya zahmet etmeksizin başkanlık uçağının kapısına atmasının görüntüüsnden başka bir şey kalmadığına dikkat çekenler oldu. "Onun hakkında bilmeniz gereken her şey tek bir görüntüde" diyerek…

​2020 başkanlık seçimi için şemsiye kapayabilen herhangi birinin adaylığına destek açıklandı.

Pek çok kullanıcı bu anın müthiş bir metafor olduğunda sözbirliği etti. ​Örneğin "Bu Trump'ın Amerika'ya yapacaklarının metaforudur. Sorumsuz ve beceriksiz. Şemsiyeyi bile kapatıp koruyamıyor. (Amerika'yı da) bırakıp gidecek ki o zengin dostlarıyla kaçarken başkaları ortalığı temizlesin" yorumu geldi.