Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Türkmen Cephesi Türkmen Sultan Murad Tugayı Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Muhammed Şimali, Türkiye sınırına yakın bölgedeki 3-4 köyü terör örgütü IŞİD'in elinden kurtardıklarını belirterek "Bölge IŞİD, PYD ve rejimden temizleninceye kadar çatışmaya devam edeceğiz" dedi.

Şimali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde 3-4 cephede savaşan Türkmenlerin çok zor durumda olduklarını söyledi.

Özellikle Rusya'ya ait uçakların Türkmen halkı tehdit ettiğini ifade eden Şimali, "Rusya'nın IŞİD'i bitirmek için Suriye'ye geldiği yalan. 3-4 gündür IŞİD ile savaşıyoruz" dedi.

Rus uçaklarının bombaladığı Lazkiye kentinin kuzeyindeki Türkmendağı'nda IŞİD'in bulunmadığını ifade eden Şimali, Türkmendağı'na yönelik bombardıman nedeniyle 2 bin dolayında Türkmen'in yerinden olduğunu dile getirdi.

"2 bin Türkmen sınırda, şimdi aç susuz. Türkiye olmasa başka yerde olsak bize hiç bakmazlar" diyen Şimali, Lübnan'a sığınan Türkmenlerin durumlarının çok kötü olduğunu, onlarla pek ilgilenilmediğini aktardı.

 "TÜRK HÜKÜMETİ VE HALKINDAN ÇOK MEMNUNUZ"

Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine değinen Şimali, şöyle devam etti:

"Uçak düşürüldükten sonra Rusya, Türkiye sınırına yaklaşamıyor. Rusya, şimdi Türkmenlerden intikam alıyor, nerede Türkmen varsa onları bombalıyor. Bölgede mücadelemiz sürüyor. Sultan Murad Tugayı olarak IŞİD'in elinden 3-4 köyü daha kurtardık. Bu köyler, Türkiye sınırına yakın. Bölge IŞİD, PYD ve rejimden temizleninceye kadar çatışmaya devam edeceğiz."

Türk hükümeti ve halkından çok memnun olduklarına işaret eden Şimali, şunları kaydetti:

"Suriye'den kaçan kişilere iyi bakıyorlar. Sadece Türkmenler değil, Suriyeliler de çok memnun. Suriyeliler, kendilerine en iyi bakan ülkenin Türkiye olduğunu söylüyor. Bunun için Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ederiz."