Sırbistan Başbakanı Alexandar Vucic, katliamda hayatını kaybeden ve kimlik tespiti tamamlanan 136 kişinin cenazesinin defin edildiği sırada binlerce vatandaş tarafından yuhalanarak protesto edildi.

1995 yılında 8 bin 372 Müslüman Boşnak'ın hunharca öldürüldüğü Srebrenitsa katliamında hayatını kaybedenler ölümlerinin 20. yılında anılıyor. Tören kapsamında konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Eski Devlet Başkanı Bill Clinton ve diğer liderler gerçekleştirdikleri sergiyi gezdi. Katliamda hayatını kaybeden ve kimlik tespiti tamamlanan 136 kişinin cenazesinin defin işleminin de yapılacağı törende, gözyaşları içinde bekleyen binlerce kişi Sırbistan Başbakanı Alexandar Vucic'i protesto etti. Protesto gösterisinde Sırbistan Başbakanı'nı yuhalayan kalabalık, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakir İzzetbegoviç'in geçişi sırasında ise sevgi gösterilerinde bulundu. Tekbir getiren binlerce kişinin alkışladığı Davutoğlu, kabalığa el sallayarak selam verdi.

136 cenazenin defin işlemleri için mezarlığa geçildiği sırada kısa süreli bir kargaşa yaşandı. Yetkililer, bir kişiyi uzun bir süre kovaladı.