İnternette olan internette kalmadı: Facebook'ta bir kadın kullanıcının sayfasında küfürlü bir yorum yazan adam, kadın işin peşini bırakmayınca kovuldu. Ancak işler bu kadarıyla sınırlı kalmadı: İşinden olan adam için açılan destek sayfasında kadın yazara yönelik aşağılayıcı paylaşımlara devam ediliyor.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan kadınlar erkek egemen toplumun sanal dünyadaki var oluş şeklinden de nasibini alıyor. Sanal tacizden ayrımcılığa, tehditlerden ‘trollere’ kadar, klavye başı iletişimin kolaylaştırdığı pek çok çirkinlikle uğraşmak zorunda kalan kadınların mücadeleleri internet ortamında devam ediyor bu yüzden. Geçtiğimiz günlerde Avustralya’da yaşanan bir olay ve arından gelişenler bu mücadelenin akıllarda kalması gereken bir örneği oldu.

Feminist yazar Clementine Ford, kişisel Facebook sayfasından erkek bir kullanıcıyı çirkin yorumlar yaptığı için eleştirirken bir başka erkek kullanıcı Ford’a ‘kaltak’ dedi. Bunun üzerine yorumun ekran görüntüsünü alan Ford, bunu bir fotoğraf olarak paylaştı. Bu çirkin yorumu yazan kişinin Facebook profilinde çalıştığı kurum olarak Meriton Apartments yazdığını gören Ford, işi burada bırakmamaya karar verip kendi sayfasında, kurumu da etiketleyerek bir not paylaştı.

12274324_921563494587412_6887502838759267228_n.png

Mashable’da yer alan habere göre, geçtiğimiz pazartesi günü Ford, Meriton Apartments’ın  kendisiyle iletişime geçtiğini duyuran yazar, kurumun kendisine gönderdiği ve söz konusu adamın işine son verildiğini yazan notu takipçileriyle paylaştı.
 
Ford bu davranışı yüzünden bazı kullanıcıların eleştirilerine de maruz kaldı. Bu tür bir olayla gerçek hayatta karşılaşsa da aynı şeyleri yapacağını sorgulayan kullanıcılara ise şu sözlerle karşılık verdi Ford, ‘Bu şekilde davranan erkekler hiçbir sonuçla karşılaşmıyor, karşılığını almalılar.’

Öte yandan işinden olan Nolan cephesinde de suların durulduğunu söylemek zor. Kim tarafından kurulduğu bilinmeyen ancak Ford’u hedef göstererek, işinden olan Nolan için destek bekleyen bir Facebook sayfası da dün kullanıma açıldı. Özellikle Ford’un sosyal medya hesaplarından alıntılar yaparak yazarı küçük düşürmeye ve aşağılamaya çalışan paylaşımların yapıldığı sayfanın şimdilik destekçisi olduğunu söylemek zor. Yapılan yorumlar genellikle Nolan’a yöneltilen eleştirilerden oluşuyor.

201512011548_support.jpg