Yeni çıkan iPhone modelini ücretsiz biçimde edinmek için kendi vücudundan ödün vermek isteyen çılgın Apple hayranlarına yeni bir alternatif sunuldu. Çin'deki sperm bankaları, bağış yapanlara iPhone 6s satın almasına yetecek kadar ödeme yapacağını açıkladılar.

Hemen her yıl yeni bir iPhone modeli duyurulmasının ardından akıllara durgunluk veren girişimlerde bulunan teknoloji hayranlarına şahit oluyoruz. Kız arkadaşını pazarlayan, bekaretini satışa çıkaran, çoğunu açık artırmaya sunan, böbreğini vermeye razı olan Asyalı çılgın teknoloji tutkunlarına bir çılgın teklif de sperm bankalarından geldi. Sperm bağışı yapanlara iPhone 6s tutarı kadar para ödemeyi vadettiler.

o-banca-de-sperma-ofera-iphone-6s-donatorilor-001.jpg

Alan razı satan razı
Çin'de yer alan iki farklı sperm merkezi, Facebook üzerinden bir bildiri yayınlayarak sperm bağışı yapan kişilere 1000 dolar ödeyeceğini bildirdi. Ülkede yıllar boyu gerçekleşen çılgın iPhone girişimlerine de atıfta bulunarak, "iPhone 6S satın almak için böbreğinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Spermini bağlamak isteyen cesur erkeklere iPhone 6S almaya yetecek kadar para vermeye hazırız," şeklinde esprili bir açıklama yaptı.
Apple iPhone 6s edinmek için sperm bağışlamaya gönüllü olan kişilerin ise bazı özelliklere sahip olması gerektiği ayrıca belirtildi. Buna göre sperm donörlerinin en az 1.65 metre boyunda ve üniversite mezunu olması, genetik hastalık da taşımamaları gerektiği belirtildi.