Rusya, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına katılacağını ilan eden gruplara yönelik hava saldırılarını durdurduğunu açıkladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Moskova'da ateşkes anlaşmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Rudskoy, Suriye'de Esed güçleri ve 17 silahlı grubun ateşkese uymayı kabul ettiğini ileri sürerek, bu bölgelerde bombardıman yapmayacaklarını belirtti.

Anlaşmanın gözlemlenmesi için Himeymim Üssü'nde koordinasyon merkezi kurulduğu bilgisi paylaşan Rudskoy, ABD'nin ise benzer bir merkezi Amman'da kurduğunu ve bu çalışma grupları arasında haberleşmenin sağlanması için "sıcak hat" oluşturulduğunu kaydetti.

Rus yetkili, ABD ile Suriye'de anlaşmanın uygulanacağı bölgelerin yer aldığı harita değişimini gerçekleştirdiklerini belirterek, Amerikalılara anlaşmaya uyacağını taahhüt eden 6 bin 111 kişi ve 74 yerleşim birimini kapsayan liste verdiklerini söyledi. Rudskoy, ABD'nin kendilerine diplomatik kanallarla ilettiği listenin ise incelendiğini ifade etti.

Rudskoy, Rusya'nın hava saldırılarında olası hataları önlemek için bugün Suriye'de uçuş gerçekleştirmeyeceklerini duyurdu.

Rus general, Suriye'de şu an itibariyle 34 yerleşim yerinde çatışmaların durduğunu ileri sürdü.