Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki Halep'te muhaliflerin denetimindeki Sukkeri semtine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıda aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti.

Sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağının Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki Sukkeri semtinde yerleşim alanlarını varil bombalarıyla vurduğunu söyledi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu aynı aileden 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 kişinin de yaralandığını belirten Ensari, ''Ordu Ensari semtinde yerleşim alanlarını bombaladı. Bombardımanda üç katlı bina yerle bir oldu. Sivil savunma ekipleri binanın enkazından ölü ve yaralıları ağır iş makineleri yardımıyla çıkarttı.'' dedi.

Ensari, saldırı bölgesine yakın çok sayıda evde maddi hasarın meydana geldiğini aktardı.

Esed güçleri, Rus uçaklarının da hava desteğiyle kentin güneyindeki topçu birliği ve yanındaki askeri kışlaların denetimini sağlayarak dün muhaliflerin kontrolündeki kent merkezini kuşatma altına almıştı.

Rejim güçleri temmuz ayında, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti. Muhalifler ağustos ayında karşı saldırıya geçerek Ramuse bölgesindeki stratejik öneme sahip topçu okulu, silahlandırma külliyesi ile Beyanat Külliyesi'nin kontrolünü ele geçirerek kuşatmayı kırmıştı.