Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Emniyet Sözcüsü Mansur et-Turki, ülkenin resmi ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, ülkenin güneyinde yer alan Yemen sınırındaki Cazan bölgesinde devriye gezen sınır muhafızlarına ait araçların geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu bazı araçlarda hasar oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, patlama sonrasında Yemen topraklarından yoğun ateş açılması ve sınır muhafızlarının karşılık vermesiyle çıkan çatışmada Hares bölgesi sınır muhafızları komutanı Albay Hasan Gaşşum Akili ile Abdurrahman Muhammed el-Hezazi adında bir askerin hayatını kaybettiği, 4 askerin yaralandığı aktarıldı.

Cazan bölgesinde Albay Akili, 23 ağustosta bölgedeki askeri birlikleri kontrolü sırasında vurulan Tümgeneral Abdurrahman bin Said eş-Şehrani'nin ardından Yemen'den açılan ateş sonucu hayatını kaybeden ikinci Suudlu üst düzey askeri yetkili oldu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, mart ayından bu yana yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için bu ülkede hava operasyonları düzenliyor. Söz konusu operasyonun ardından Husilerin genelde sınır bölgesinde düzenlediği saldırılarda, bugüne kadar, 50'den fazla Suudi Arabistan vatandaşı yaşamını yitirdi.

NİJER'DE BOKO HARAM SALDIRISI: 15 KİŞİ ÖLDÜ

Nijer'in güneydoğu bölgesinde ve Nijerya sınırı yakınlarında yer alan Diffa kentinde Boko Haram örgütünün düzenlediği saldırıda 15 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Boko Haram militanları orduyla işbirliği yapmayı kabul ettikleri gerekçesiyle Diffa kentinin 30 kilometre uzağındaki de N'Gourtoi beldesine saldırı düzenledi. Söz konusu saldırıda, aralarında beldenin önde gelenlerinden bir kişinin de olduğu 15 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu "Alternatives Espace Citoyens" Derneği Başkanı Mustafa Kiari de AA muhabirine yaptığı açıklamada olayı teyit etti.

Nijerya sınırında yer alan Diffa kenti, sık sık Boko Haram örgütünün saldırılarına hedef oluyor.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (MNJTF) oluşturmuştu. MNJTF'nin göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırıla