Kiev yakınlarındaki Vasilkiv kasabasında bulunan petrol deposunda dün gece çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Ukrayna resmi makamları çıkan yangında bir kişinin yaşamını yitirdiğini, aralarında itfaiye personelinin de bulunduğu 14 kişinin yaralandığını, 2 itfaiyeciden ise haber alınamadığını açıkladı.

Yangının meydana geldiği petrol deposunda dün geceden beri yangın söndürme çalışmaları sürerken, güvenlik nedeniyle yangının çıktığı depo yakınında bulunan köylerde yaşayanlar tahliye edildi.

Yangınla ilgili olarak Acil Durumlar Servisi Başkanı Nikolay Çeçetkin başkanlığında bir hükümet komisyonu oluşturulurken, yangın söndürme çalışmalarında itfaiye ekiplerinin yanı sıra milli muhafız birliği ve çevre şehirlerden çağrılan itfaiye ekipleri yer alıyor.

TANKLARDA 14 BİN TON PETROL VAR

Resmi makamlar yanan petrol deposunda 14 bin ton petrol bulunduğu açıklarken, yangının çıkış nedeni olarak birilerinin yangını kasten çıkarmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Yangın sürerken Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov, Acil Durumlar Servisi Başkanı Nikolay Çeçetkin, Savunma Bakanı Stepan Poltorak, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ve diğer yetkililer olay yerinde incelemelerde bulundu.

Savunma Bakanı Stepan Poltorak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, petrol deposunda yangının çıkmasının ardından depoya yakın bir mesafede bulunan askeri birlikteki mühimmatların güvenlikli bir bölgeye nakledildiğini kaydederek, birlikteki askeri araç ve teçhizatların da olası bir yangına karşı tahliye edilmek için hazır halde tutulduğunu söyledi.

Kiev Acil Durumlar Müdürü Valeriy Boris, petrol deposundaki yangını söndürmeye çalışan 3 kurtarma ekibi görevlisi ile irtibatın kesildiğini kendilerinden haber alınamadığını belirtti. Boris, yangının çıktığı depodaki tanklardan birinde araç yağı, ikisinde benzin bulunduğunu belirtirken, 3 tankta yangının halen devam ettiğini diğer 6 tankın ise tamamen yandığını açıkladı.

Güvenlik nedeniyle yangının meydana geldiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, yangının çıktığı bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor. Çıkan yangın nedeniyle oluşan siyah koyu duman şehrin uzaklarından da görülebiliyor.

Öte yandan kısa bir süre önce ormana sıçrayan yangın görevliler tarafından hızla kontrol altına alınırken, depodaki yangının diğer bölgelere sıçramaması için ormanlık bölgedeki ağaçlar kesilerek, yangının ortaya çıktığı petrol deposu ile ormanlık alan arasında tampon bölge oluşturuldu.