Hindistan Batı Bengal Eyalet Başbakanı Mamata Banarjee, tadilat halindeki bir köprünün işlek bir yolun üzerine çökmesi sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurtarma çalışmalarına öncelik verdiklerini vurgulayan Banarjee, sorumlulardan hesap sorulacağını kaydetti.

Kurtarılan 35 kişinin hastaneye kaldırıldığı, tahminlere göre halen yüzden fazla kişinin enkaz altında olduğu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Eyalet yönetimi, ölenlerin yakınlarına 7 bin 500 dolar, yaralılara 3 bin dolar tazminat ödeneceğini açıkladı.

Köprü inşaatını yapan IVRCL şirketi adına açıklama yapan KP Rao, "İşin yüzde 45'i kalmıştı. Bir kirişi koymamışız sonra diğeri de yıkılmış." itirafında bulundu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise tadilat halindeki köprünün çökmesinden dolayı üzüntülerini dile getirdi. Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere Washington'da bulunan Modi ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Hindistan Ulusal Kongresi Partisi Başkan Yardımcısı Rahul Gandhi, olayı trajik olarak değerlendirdi. İktidardaki Bharatiya Janata Partisi ise önceki dönemin rüşvetçi politikalarını hatırlatarak, köprünün çökmesinden Ulusal Kongresi Partisinin sorumlu olduğunu savundu.