Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Komiteleri'nin, Uluslararası Aden Havalimanı'nda kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Halk Komiteleri, yoğun çatışmaların ardından Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının ele geçirdiği havalimanını kontrol altına aldı.

Çatışmalarda ölen ya da yaralananlara ilişkin bilgi vermeyen kaynaklar, çatışmaların, havalimanı etrafında yer yer devam ettiğini aktardı.

Aden'de, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husi Ensarullah Hareketi yanlısı olduğu belirtilen 39. Zırhlı Tugay'a bağlı birliğin, Hadi yanlısı Halk Komiteleri'yle girilen çatışmaların ardından Uluslararası Aden Havalimanı'nı ele geçirdiği belirtilmişti.

Husiler, ülkenin en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki el-Aned'i ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini de bugün ele geçirmişti.

HADRAMEVT'TE BİR PETROL TANKERİNİN PATLAMASI SONUCU 20 KİŞİ ÖLDÜ, 30 KİŞİ YARALANDI

Diğer yandan Yemen'in Hadramevt ilinde bir petrol tankerinin patlaması sonucu 20 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Hadramevt vilayetine bağlı el-Mukella ilçesinde, bir aracın petrol tankerine çarpması sonucu patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle çok sayıda aracın da yandığı olayda, 20 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.