Yemen İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı muhafızlarıyla Husi militanlar arasında ateşkesin başladığını bildirdi.

Ruveyşan, resmi haber ajansı SABA'da yer alan açıklamasında, saray muhafızları ile Husiler arasında yaşanan çatışmaların durdurulması için Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'nin Danışmanı Salih es-Sammad'ın başkanlığında bir ateşkes komitesinin oluşturulduğunu söyledi. Ruveyşan, ateşkesin oluşturulan komitenin çalışmalarıyla başladığını belirtti.

Görgü tanıkları ise Husilerin, başkent Sana'nın kuzeyinde yer alan Cumhurbaşkanı Hadi'nin evine yakın bölgede tedbirlerini artırdıklarını ifade etti.

Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı muhafızlarıyla Husi militanlar arasında sabah başlayan çatışmaların öğleye doğru durduğu açıklanmış ancak daha sonra yer yer devam ettiği haberleri gelmeye devam etmişti.

Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Hadi ve danışmanı Sammad ile yaptıkları toplantıdan çıkan Başbakan Halid Mahfuz Bahhah'ın konvoyuna Husi militanları tarafından ateş açıldığı, ayrıca Sammad ve Ensarullah Örgütü lideri Abdulmelik el-Husi'nin temsilcisi Mehdi el-Meşşat'ın içerisinde bulunduğu konvoya da başka bir silahlı saldırı düzenlendiğini ifade edilmişti.