Yemen'in Taiz kentinde Husiler ile Yemen ulusal ordusu arasındaki çatışmalarda 24 Husi ile 8 askerin öldü, 41 asker yaralandı.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin yaptığı açıklamaya göre, Taiz'in Cebel Habeşi beldesi, En-Nur ilçesi ve Es-Sabri Tepesi'nde HDG birliklerinin desteklediği ulusal ordu ile Husiler arasında çatışmalar yaşandı. Söz konusu çatışmalarda 24 Husi ile 8 asker hayatını kaybederken, onlarca Husi ile 41 asker yaralandı.

Husilerin kentteki yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği roketli saldırılarda ise 4 sivil öldü, 16'sı yaralandı.

Öte yandan, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, ülkenin güneyindeki Aden kentinde silahlı gruplara ait mevzilere yönelik hava saldırısı düzenledi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Aden'in kuzeyindeki el-Mansura ilçesinde, devlet kurumları ve bazı mahalleleri kontrol altında tutan silahlı gruplar ile hükümete bağlı güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların ardından koalisyon güçlerine ait bir uçağın, bölgede militanlara ait mevzileri vurduğu bildirildi.

Güvenlik güçlerinin silahlı grupları püskürtüp, Mansura'da yeniden tam denetimi sağlamak için operasyonlar düzenlediği belirtilirken, bölgede çatışmalar devam ediyor.