Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı kara kuvvetlerinin, Yemen'in doğusundaki Hadramevt kentine girerek Marib'e doğru ilerlediği belirtildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 100'den fazla askeri personel taşıma aracı, tank ve zırhlı araçtan oluşan askeri güç, Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki Vedia Sınır Kapısı'ndan Hadramevt'e giriş yaptı.

Askeri gücün, Ensarullah (Husiler) ile çatışma halinde olan Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) destek için Marib'e doğru ilerlediği ifade edildi.

Yemen'in ortasındaki Marib kentinde Husiler ile HDG arasında aylardır çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan, ülkedeki "Tehaluf Rasad" isimli insan hakları kuruluşu, Husilerin El-Hadide kentinde muhaliflerine yönelik 40 insan hakları ihlali gerçekleştirdiğini belirtti.

Kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, Husilerin muhaliflerini kaçırma, öldürme, fiziksel saldırı, evlere, sivil toplum kuruluşlarına ve ticari dükkanlara baskın gibi 40 çeşit ihlalde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Hadide sakinlerine yönelik elektrik ve suyu kesme gibi toplu cezalandırma yöntemlerini sürdürdüğü, onlarca siyasi aktivisti alıkoyduğu, serbest bırakılmaları için yapılan çağrıları dikkate almadığı ifade edildi.