Yemen'in başkenti Sana'da, Aden ve diğer vilayetlerdeki yüzlerce kuzeyli vatandaşın emniyet güçlerince "göç ettirilmesi" nedeniyle protesto gösterisi düzenlendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Sana Temsilciliği önünde bir araya gelen göstericiler, uluslararası insan hukuku gereği "kuzeyli vatandaşların göç ettirilmesinin engellenmesi" çağrısında bulunuldu.

Göstericiler, bu eylemler karşısında suskun kalındığı müddetçe Yemen illerindeki zorunlu göç suçlarının artacağını savundu.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de Aden'de dün 800 işçinin göç ettirilmesini kınayarak, bunun "darbecilere hizmet" ettiğini belirtmişti.

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi de sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımladığı açıklamada, Aden'deki emniyet ve askeri yetkililerin güney illerinden vatandaşları tehcir etmesini, "sorumlularının hesap vermesi gereken ırkçı bir suç" olarak nitelendirdi.

Mihlafi, Cumhurbaşkanı Hadi ile bu eylemlere engel olunması için irtibat halinde olduğunu ifade etti.

Bu arada, Aden'deki Güvenlik Komitesi'nden yapılan açıklamada, yüzlerce kuzeyli vatandaşın göç ettirilmesiyle, Aden ile kentte yaşayan vatandaşların güvenliğinin sağlanmasının hedeflendiği ifade edilerek, bunun ülkenin içinde bulunduğu zaman diliminde şartların gerektirdiği ve yasaların izin verdiği kanuni bir uygulama ve güvenlik tedbiri çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi.