Moody's'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Yunanistan'ın Avro Birliği'nden çıkma riskinin, birlik üyesi ülkeler için kredi konusunda negatif unsur oluşturduğu ifade edilirken, "Yayılma riski ise 2012'dekinden daha düşük. Yunanistan'daki politik karışıklık ve erken seçimler Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkış riskini artırdı. Buna rağmen Yunanistan'ın birlikten çıkış olasılığı 2012'de krizin zirve yaptığı dönemden daha düşük. Halen böyle bir durum o döneme kıyasla olası değil" değerlendirmesi yapıldı.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılacak genel seçimler öncesindeki atmosfere ilişkin olarak ise Moody's, "Syriza Partisi parasal birliğe bağlı. Öte yandan Avro Bölgesi'ndeki diğer üyelerden borçların silinmesi yönünde işaret de verdi. Diğer Avro üyeleri, büyük olasılıkla borç yükü olan diğer ülkelerden de benzer taleplerin gelebileceğini düşünerek bu yönde bir talebi reddedecektir" ifadelerini kullandı.

Moody's'in EMEA Bölgesi Baş Kredi Sorumlusu ColinEllis, konuya ilişkin, "Para birliğinden herhangi bir çıkış Avro için belirleyici bir ana neden olur. Bu durum birliğin bölünebilir olduğunu, geri dönülebilir olduğunu gösterir" yorumunu yaptı.

Ellis, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden ayrılması durumunda Avro Bölgesi'nde resesyonun yeniden tetiklenebileceği uyarısında bulunarak, artık politika yapıcıların daha güçlü araçlara sahip olması nedeniyle olası çıkış etkisinin yayılma olasılığının 2012 yılına kıyasla daha düşük olacağının altını çizdi.

Ellis ayrıca Yunanistan'ın çıkış senaryosunun gerçekleşmesi halinde Yunanistan ekonomisinin kısa vadede ciddi zorluklarla karşılaşabileceği uyarısında da bulundu.