KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’ndan bir heyet Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu heyeti Avrupa Üniversite Sporları Birliği’ne (EUSA) katılım süreci hakkında Başbakan Erhürman’a bilgi verdi.

Federasyon bir süredir gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Avrupa Üniversite Sporları Birliği’ne (EUSA) katılım sürecinde olumlu sonuç aldı. Federasyon, EUSA tarafından düzenlenecek tüm oyunlara katılım hakkı elde ederek büyük bir başarıya imza attı. EUSA tarafından değerlendirilen ve oy çokluğu ile kabul edilen girişim sonucunda ülkemizde başarılı olacak olan üniversite spor takımları EUSA bayrağı altında organizasyonlarda yer alacak ve kendi okul bayrakları ile müsabakalarda mücadele edebilecek.

Ziyaretin ardında, Başbakan Tufan Erhürman, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun ziyaretini sosyal medya hesabından söyle paylaştı;

“Üniversite Sporları Federasyonumuzun başarılı girişimleriyle üniversitelerimizdeki sporcularımıza Avrupa’da yarışma ve müsabaka yapma yolu açıldı. Bundan böyle sporcularımız Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından yapılan organizasyonlara EUSA bayrağı altında katılabilecekler. Hem üniversitelerimizdeki sporcularımızın Avrupa’da yarışabilmesi, hem de diğer federasyonlarımızın benzer girişimlerine emsal teşkil etmesi açısından son derece önemli bir sonuç elde edildi. Bu sonucun elde edilmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim…”