Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde dün, Değirmenlik, Minareliköy ve Demirhan'daki kahveler ve Lefkoşa'daki bazı okulları ziyaret etti. 

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Cemal Özyiğit, yurttaşların çoğunluğunun ekonomik krizden şikayetçi olduğunu, özellikle TL'nin değer kaybetmesiyle alım gücünün düştüğünü belirtti.

Özyiğit, her şeyin başının ekonomi olduğu gerçeğinden hareketle TDP'nin ekonomik alanda devletin düzenleyici rolü ile birlikte destekleyici ve denetleyici rolünün gereklerinin yerine getirileceği 'düzenle', 'destekle' ve 'denetle' politikasını ayrıntılarıyla anlattı. 

7 Ocak seçimlerinin yaşanan sorunların aşılması ve toplumsal çıkarları öncelik sayan bir yönetim anlayışının yerleşmesi açısından önemli olduğunu belirten Özyiğit,  özgür ve daha iyi bir gelecek için, Meclis'te güçlü bir çoğunluk için yurttaşlardan destek talep ettiklerini ifade etti. 

Ülkenin ihtiyaç duyduğu yapısal ve köklü değişimin ancak güçlü bir kadro ile gerçekleşebileceğini söyleyen Özyiğit, TDP çatısı altında birleşen kadronun “bunu başarabileceğine” inanç belirtti. 

OKUL ZİYARETLERİ 

TDP milletvekili adayları, okul ziyaretleri çerçevesinde, bugün sırasıyla Sehit Yalçın İlkokulu, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Bayraktar Ortaokulu ile Necati Taşkın İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyaretler sırasında eğitim sistemine yönelik yaşanan sıkıntılar ile TDP'nin eğitime yönelik politikaları hakkında bilgiler verildi,  öğretmenlerin soruları yanıtlandı. 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eğitimde herkes için kaliteli, ücretsiz ve tam gün eğitim vizyonu ile yola çıktıklarını vurgulayarak, planlı adımlarla eğitimdeki sorunları çözeceklerini belirtti. 

 Özyiğit, "Eğitimin merkezine öğrenciyi alan TDP, dili, dini, rengi, doğum yeri fark etmeksizin herkes için ücretiz ve tam gün eğitimi hayata geçirecek. Bu konuda iddialıyız, nasıl ki bunu geçmişte görevde olduğumuz okulda uyguladık, 7 Ocak'tan sonra da kesinlikle uygulayacağız" dedi.