Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, Yeniden Doğuş Partisi milletvekili Bertan Zaroğlu, dün ADA TV’de yayınlanan "Günaydın Ada" isimli programa katılarak “sağlık raporu” alarak askerlik yapmadığı iddialarını doğruladı.

Zaroğlu, “net olarak beni tanıyan herkes bilir ki Bertan Zaroğlu doğduğundan beri askerdir. Türk milletinin askeriyim ben. Yüce Türk milletinin askeriyim” diyerek 2010 yılında kaza geçirdiğini ve kazadan dolayı “askere elverişli değildir, barışta görev yapamaz, savaşta yapar” şeklinde rapor verildiğini ifade etti.

Bunun kendisinin sağladığı bir durum olmadığını belirten Zaroğlu, “keşke o şerefli görev yapma fırsatım olsaydı, olmadı. Kazadan dolayı üzgünüm. Üzerime düşen görevi yüce milletime gönülden bağlılığımı ve aidiyetimi hissederek yüce Türk milletinin askeri olduğumu şerefle beyan ederim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan vatandaşlığının iptali ile ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Zaroğlu, İçişleri Bakanı'nın sözlerini acemice bulduğunu, vatandaşlığınının iptalinin söz konusu olamayacağını belirttti.