Devrim DEMİR

Alsancak-Lapta’da hafta sonu ZMS 833 plakalı araçla seyir halinde olan Georgios Tsouris’in KH 867 plakalı araçla önünü keserek soygun yapan, 2 Rum ile bir türkün kimliği tespit edildi. 
Soyguna karışan 46 yaşındaki Hakkı Tansu önceki gün Mağusa’da tespit edilerek tutuklanırken suç ortağı 2 Rum’un Güney’e kaçtığı belirlendi.

Zanlı Hakkı Tansu, soygunun 2 alacak verecek meselesi yüzünden işlediğini itiraf etti. Zanlı tutukluluk talebiyle dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, Hakkı Tansu’nun 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Arabada ne varsa çaldılar

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Dolmacı zanlı Hakkı Tansu’nun “Silahlı soygun”, “Adam kaçırmaya teşebbüs”, ve “ciddi darp” suçlarından gözaltına alındığını anlattı. Mustafa Dolmacı 25 Ekim’de saat 00.30 sıralarında Kani Akansu Caddesi üzerinde meydana gelen soygunun ardından soruşturma başlattıklarını söyledi.

Dolmacı kiralık aracın önünü kesen 3 erkek şahsın Tsouris’in boynundaki 10 Bin Euro değerinde 2 adet kolyeyi silah zoruyla aldıklarını kaydetti.

Soruşturma memuru soyguncuların Tsouris’e ait araçtan, 4 Bin Euro, 2 Bin TL, 10 adet çeşitli bankalara ait kredi kartları, 2 adet I Phone 6 marka ve 1 adet Lenova marka cep telefonu, Ukrayna ve GKRY pasaportu, GKRY sürüş ehliyeti, bankalara ait dokümanları, ZMS 833 plakalı kiralık aracın anahtarları çaldıklarını belirtti.

Tansu işledikleri suçu itiraf etti

Mahkemede ifade veren polis çavuşu Mustafa Dolmacı önceki gün Mağusa’da tespit edilen zanlı Hakkı Tansu’nun mahkeme emri ile tutuklandığını anlattı. Zanlıdan yapılan sorgulamada suçları Güney Kıbrıs’a kaçan 2 kişi ile işledikleri yönünde polise gönüllü ifade verdiğini belirten Dolmacı, zanlının evinde soygunla ilgili hiçbir emare tespit etmediklerini kaydetti. 

Çalınanlar ve silah ortada yok

Soruşturma memuru soygun gecesi Georgios Tsouris’e ait çalınan paraların, eşyaların ve olayda kullanılan silahın henüz bulunamadığını ifade etti. Olayla bağlantılı 2 kişinin aranmaya devam ettiğini belirten Dolmacı, soruşturmanın salimen devam edebilmesi için Hakkı Tansu’nun 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Akyar’dan girdiler Lokmacıdan kaçtılar

Hafta sonu Alsancak bölgesinde meydana gelen soygunun ardından polis soruşturma başlattı. Elde edilen bilgilere 2 Rum vatandaşının 24 Ekim tarihinde Akyar Sınır Kapısından saat 15.51 sıralarında KKTC’ye geçtikleri ve 25 Ekim tarihinde saat 01.22 sıralarında Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan çıkış yaptıkları öğrenildi.  

Kaçan Rumları Tsouris kameradan tespit etti

Silahlı soyguna uğrayan Georgios Tsouris’in ifadesinde zanlıların eşkâli tespit edildi. Zanlılardan şikâyetçi olan Tsouris’e Lokmacı Kara Giriş Kapısındaki kamera görüntüleri izletildi. Georgios Tsouris’in olayın hemen ardından Güney’e kaçan 2 kişiyi kamera görüntülerinden tanıyarak tespit etti.

Hakkı Tansu “Dolandırıldım” dedi 

Mahkemede kendini avukatsız olarak savunan Hakkı Tansu’ya Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin söz hakkı verdi. Hakkı Tansu Georgios Tsouris’i öldürmek için yolunu kesmediklerini 8 yıldan bu yana Tsouris tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Tansu, “Benim amacım soygun değildi, 8 yıldır bu adam tarafından dolandırıldım ve o gece paramı almak için gittim. İşlediğim paramı 8 yıl önce yengem Tsouris’e verdi ve 8 yıldan bu yana bana her gün paramı verecek diye beni oyaladı. Konuşmak için gittik karşılık verince kavga çıktı ve bu durum meydana geldi. Bizden şikâyet eden adam büyük bir dolandırıcıdır, Güney Kıbrıs’ta 50 kişiden fazla kişi bu adamdan şikâyetçi” şeklinde kendini savundu.