Hüseyin Çiçek

Gazimağusa-Karpaz anayolunda, 25 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen ve Havva Şenyiğit ile  Havva İlkay Kurteli’nin yaşamını yitirdiği trafik kazasında ambulans aracı kullanan ve olaydan yaralı olarak kurtulan ambulans şoförü Salih Aygan hastanedeki tedavisinin tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğüne bağlı Trafik Şubesinde görevli Polis Müfettiş Muavini Derviş Çimer, zanlının 25 Kasım 2015 tarihinde Karpaz-Gazimağusa anayolunun 24 ile 25.ci kilometreleri arasında bulunan Kalecik kavşağı yakınlarındaki viraj üzerinde dikkatsizliği sonucu ölümlü trafik kazasına neden olduğunu söyledi.

Zanlının dün itibarı ile taburcu olduğunu belirten Çimer, mahkemenin uygun göreceği teminat şartları ile zanlının serbest bırakılmasını talep etti. Çimer ayrıca dava sonuçlanıncaya değin zanlının sürüş ehliyetine ek konulmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaleti ile serbest bırakılmasına ve dava sonuçlanıncaya kadar sürüş ehliyetine ek konulmasına emir verdi.