Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, çevre konularında daha fazla bilinç yaratılarak, somut adımlar atılarak gelecek nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir ülke ve çevre bırakılması ortak hedefiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Arter, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkede su kaynakları, topraklar ve hava gibi çevresel konularda olumsuz bir tablonun olduğunun bir gerçek olduğunu ifade etti.

Ülkenin sahip olduğu avantajları kullanmak yerine, çevresel konularda yaşanan sıkıntıların özellikle çevreyle sıkı bir ilişkisi bulunan turizm alanında da dezavantajlara neden olduğuna dikkat çeken Arter, çevresel konuların ülkeye avantaj sağlaması gerekirken, durumun bu açıdan olumsuz olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Kültürel ve tarihi değerlerle birlikte, doğal çevrenin de turizm için önemli olduğuna dikkat çeken Arter, “bizler ülke genelinde uygulanması gereken bir konu olarak gördüğümüz kentin kanalizasyon altyapısını sağlıklı çalışır duruma getirmek, atık suların ve katı atıkların geri dönüştürülmesi konuları üzerinde yeni uygulamalar yapmak istiyoruz. Çalışmalarına devam etmekte olduğumuz İmar Planı Projemiz ile yapılaşmanın kurallara bağlı olmasını ve doğal alanların korunmasını amaçlıyoruz” dedi. 
    
Görevi devraldıkları günden bu yana, Gazimağusa’nın atıl kalmış ve insandan uzak her noktasında, hem çevre düzenlemesi, hem de ağaçlandırma yaparak halkın kullanacağı yaşam alanları yaratma çabası içine girdiklerine işaret eden Arter, çevre bilincinin yerleşmesi için yetkililer olarak sorumluluk bilinciyle hareket etme zorunlulukları bulunduğunu söyledi.

Arter şöyle devam etti:

“Bu sorumluluk bilinciyle halkımızı Gazimağusa’nın çevresiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu çalışmaları yaparken hem halkı kentteki yeşil alanlarla buluşturma hem de yeşil alanların halkla birlikte değerli olduğunu göstererek, çalışmalarımıza halkı da dahil ederek, böylece el birliğiyle çevreyi korumada başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çevrenin korunması ve sürdürülebilir olması için her bireye görev düşmektedir.”