Başbakan Ömer Kalyoncu, suçlarla ilgili olayların son dönemde toplumda huzursuzluk yarattığını kaydederek, “Gerekli önlemler süratle alınacak ve bu tür olaylarla toplumun huzurunun bozulmasına izin verilmeyecek” dedi.

Başbakanlık, ülke güvenliğiyle ilgili konuların ele alındığı ve yaklaşık 45 dakika süren bugünkü “Güvenlik Toplantısı” konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, toplantıda emniyet güçlerinin görevlerini daha iyi yapabilmeleri için gerekli yasa tasarıları ile ihtiyaç hissedilen teknik aksamların tespit edilmesi ve bu eksikliklerin süratle giderilmesi gündeme getirildi.

İlgili tasarıların bir an önce yasalaşması için gerekli adımların atılması için hazırlıkların hızlandırılması, vatandaşların güvenli bir ortamda yaşamasını sağlayacak çalışmaların sonlandırılması gerektiği de toplantıda dile getirilen konulardan oldu.

Başbakanlıkta, Ömer Kalyoncu başkanlığında yapılan bugünkü toplantıya, Başbakanlık Müsteşarları Alpay Afşaroğlu ile Ömer Köseoğlu’nun, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik’in katıldığı bildirildi.

Başbakanlık açıklamasına göre, toplantıda Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Erhan Uzun, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, Polis 1’nci Yardımcısı Barbaros Savaşcı ve ilçelerin polis müdürleri de bulundu.