Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, meclis tüzüğünün 62. Maddesine dayanarak söz aldı.

Amacının su konusunu tekrarlamak olmadığını söyleyen Çakıcı,“İki hükümet ortağının birbirini tehdit eder olduğu bir noktada”, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın “acele” biçimde Türkiye’ye giderek TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü ve “Siyasi destek talep ettim” açıklaması yaptığını kaydetti.

Bunun “hükümetin aciziyetiyle ilgili olduğunu” iddia eden Çakıcı, Talat’ın hükümet bozulmasın diye yardım istediğini savundu.

UBP’nin CTP’yi tehdit ettiğini, DP-UG’nin de hükümete gelmek için beklediğini söyleyen Çakıcı hükümeti ülkenin kaynaklarını peşkeş çekmekle suçladı.

KALYONCU

Söz alan Başbakan Ömer Kalyoncu, Çakıcı’nın 5 dakikalık süre kuralına uymamasını eleştirdi.

“Bir tüzüğün nasıl ihlal edildiğini sürekli Çakıcı tarafından izlemekteyiz” diyen Kalyoncu “5 dakikalık sürede derdinizi anlatamıyorsanız isterseniz profesör olun hiçbir anlamı yoktur” dedi.

“Ortada bir davet var Talat da icabet etmiştir. Davet Erdoğan’dan gelmiştir” diyen Başbakan Kalyoncu, su konusuna da değinerek su çıkarmanın devletin iznine bağlı olacağını dile getirdi.

Başbakan Kalyoncu, metinlerin dikkatle okunmasını istedi.

DENKTAŞ

DP-UG Başkanı Serdar Denktaş da, Çakıcı’nın DP-UG’nin hükümete gelmek için beklediği yorumuna cevap verdi.

“Ortada bir muhtıra var” diyen Denktaş, mevcut hükümetin devamı ya da devamsızlığı hükümete bağlıdır dedi.

“DP şunu ister bunu istemez yaklaşımlarına prim vermiyoruz biz halkımızın ihtiyacına bakarız” diyen Denktaş DP-UG’nin yıkıcı eleştiriler yaptığı gibi bir iddia olduğunu ancak bugüne kadar DP-UG olarak yaptıkları her eleştirinin yanına önerilerini de eklediklerini belirtti.