Evrim Kamalı

Şefik Çorbacıoğlu, çarparak ölümüne sebep olduğu, iki çocuk babası Bahset Aytekin’i olay yerinde bırakıp kaçtı.

Polisin başarılı takibi sonrası Çorbacıoğlu Ercan Havaalanında tam Türkiye’ye uçmak üzereyken uçakta ele geçirildi.

Kullandığı ZMD 347 plakalı kiralık araçla seyrettiği sırada aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu, yol kenarında bulunan yol işçisi 39 yaşındaki Bahset Aytekin’e çarparak ölümüne neden olan Şefik Çorbacıoğlu (32) Türkiye’ye kaçmak üzereyken yakalandı.

Kaza, bu sabaha karşı 03:00 sıralarında Girne Karakum mevkiinde, Erdener Market’in önünde meydana geldi. Türkiye’den gelecek su için altyapı döşemesi yapan Arsan&Mitaş şirketinde çalışan Kırşehirli, 39 yaşında iki çocuk babası Bahset Aytekin, şirketinin yol güvenliği için yol kenarına yerleştirdiği kukaların korumasını yaparken, aynı yol üzerinde ZMD 347 plakalı araçla aşırı hız ve dikkatsizce seyreden Şefik Çorbacıoğlu, Bahset Aytekin’e çarptı.

Aracı ağaçların arasına sakladı

Kaza sonrası araçtan inen ve çarptığı Bahset Aytekin’e bakan Şefik Çorbacıoğlu sonradan ani bir kararla arabasına binerek olay yerinden hızla uzaklaştı. Ön camı kırılan kazalı araba ile Mağusaya’ya gelen Artvin doğumlu ancak uzun bir süredir Mağusa’da yaşayan Şefik Çorbacıoğlu, burada arabasını, Ayluga bölgesinde, ağaçların arasına sakladı.

Uçak kalkacağı anda polisler yakaladı

Kaza yaptığı kiralık aracı saklayan Şefik Çorbacıoğlu, internet üzerinden aldığı Türkiye bileti ile sabah erken saatlerde Ercan Havaalanına geldi. Uçak içerisinde uçağın kalkacağı saati bekleyen Şefik Çorbacıoğlu, tam uçak hareket edecekken karşısında polisleri görünce şok geçirdi. Uçaktan indirilen Çorbacıoğlu, önce Meriç Karakolu’na ardından da Girne Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek gözetim altına alındı. Şefik çorbacıoğlu’nun kaza yaptığı araba ise akşamüzeri, çekici vasıtasıyla, saklandığı Mağusa’dan Girne’ye getirildi.

bahset.jpg

Girne polisinin başarılı iz sürmesi meyvesini verdi

Şefik Çorbacıoğlu’nun kaza yaptığı yerde kaza sonrası araştırma yürüten Girne Trafik şubesine bağlı polislerin, çok yönlü yaptığı başarılı araştırma meyvesini verdi ve Şefik Çorbacıoğlu uçakla Türkiye’ye kaçamadan yakayı ele verdi. Polis önce kaza yapan şefik çorbacıoğlu’nu tespit ve teşhis etti, ardından vakit geçirmeden havaalanı uçuş listesini inceledi ve Şefik Çorbacıoğlu’nu uçakta uçmayı beklerken yakaladı. Polisleri hiç beklemeyen, uçuşuna sadece dakikalar kalan Şefik Çorbacıoğlu, yakalanarak karakola götürüldü.

Talihsiz işçi Bahset Aytekin’in çarpma sonrası boynunun kırılması sonrası olay yedrinde hayatını kaybettiği otopsi raporunda ortaya çıktı. Bahset Aytekin’in cenazesi memleketi Kırşehir’e götürülecek.