Yılmaz Yakar

Uluslararası Festivaller ve Geleneksel Sanatlar Festivalleri Organizasyon Konseyi’nin (CIOFF) Güney Avrupa Bahar Toplantısı, İskele Belediyesi ev sahipliğinde bugün başladı.

İskele Belediyesi’nin de üye olduğu CIOFF toplantısı 3 gün sürecek.

Salamis Bay Conti Resort Hotel’de, Başbakanlık, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Gençlik Dairesi ve Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu’nun katkıları ile gerçekleşen toplantıya;  KKTC, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fransa, İtalya, Makedonya, Karadağ, İspanya, Hırvatistan, Portekiz, Sırbistan ve İsviçre’den temsilciler katılıyor.

Üye oldukları halde mazeret bildiren Arnavutluk, Yunanistan ve Güney Kıbrıs toplantıya katılmadı.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin kültür ve sanatını, halk danslarını ve güzelliklerini  bütün ülkelere yansıtma çabası içinde olduklarını belirterek, İskele Belediyesi aracılığıyla bu tanıtımın CIOFF çatısı altında 120 ülkede gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Ataoğlu, organizasyon sayesinde KKTC’yi tanıtım faaliyetlerinde işlerinin kolaylaştığının altını çizerek, katılım gösteren ülkelere ayrı ayrı teşekkür etti.

1463127165.jpg

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da,  CIOFF’un iskele Belediyesi’nin düzenlediği İskele Festivali’ne uluslararası boyut kattığını vurguladı.

Sadıkoğlu, 3 gün sürecek festivalin verimli geçmesi dileğinde bulundu.

ŞAHİN

Türkiye’den Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de,  CIOFF’un dünya barışına kültürlerarası diyalogla katkı sağladığının altını çizdi

Şahin, KKTC’deki toplantıda yer almaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, her zaman olduğu gibi kültür sanatta da KKTC’nin yanında olduklarını vurguladı.

BEAUSSANT

CIOFF Başkanı Philippe Beaussant da,  CIOFF olarak amaçlarının  farklı kültürleri dünya çapında tanıtmak olduğunu kaydetti.

CIOff’un her yıl düzenlediği festivallerde binlerce insanı ağırladığını kaydeden Beaussant, 2016 yılı festivalinin ağustos ayında  70 ülkeden 2500 dansçı ve 300’ün üzerinde folklor gösterisiyle  Meksika’da yapılacağını belirtti.

Beaussant, kültürler aracılığıyla yıkılması gereken duvarlar olduğunu söyledi.

KADİRAĞA

CIOFF Kuzey Kıbrıs  Başkanı ve Kıbrıs Türk  Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, 1970 yılında Fransa’da kurulan CIOFF’un dünyada 120 üyesi bulunduğunu belirtti.

Kadirağa CIOFF’un Unesco’nun da katkılarıyla  dünya barışı ve dostluğunu pekiştirmek amacıyla faaliyet gösterdiğini kaydetti.