Şermin Sarro

Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarısızlığa uğrayan CTP-BG’nin Genel Sekreteri Kutlay Erk, partinin erken kurultaya gidebileceğini açıkladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP adayı Sibel Siber’in ikinci tura kalmaması hakkında “doğrusu bizim için sürpriz oldu” değerlendirmesini yaptı.

İkinci tura kalan bağımsız adaylar Mustafa Akıncı ve Derviş Eroğlu’nun bugün partiyi ziyaret edeceğini hatırlatan Erk, adayları dinleyeceklerini bu akşam ise parti meclisinin değerlendireceğini söyledi. Erk, “evet, bu bir başarısızlıktır” dedi.

 

Erk, Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenin verdiği sese kulak verileceğini kaydederek, CTP-BG için toparlanma sürecine girileceğini söyledi.

“Toparlanmak zorundayız. Çünkü CTP Kıbrıs Türk siyasi yaşamı için önemli bir partidir” diyen Erk, parti tüzüğüne göre, Eylül veya Ekim’de kurultaya gitmek zorundayız. Ancak erken bir kurultayı düşünmek zorundayız” dedi.

Bu akşamki parti meclisi toplantısında esas gündemin seçim sonuçları ve Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turuna yönelik tutum değerlendirmesi olacağını kaydeden Erk, bu akşamki PM’de erken kurultayın da gündeme gelebileceğini söyledi.

Kurultayın yarışsız bir kurultay olmasının partinin toparlanması bakımından önemli olduğuna dikkat çeken Erk, “ancak yarışlı bir kurultay olsa bile demokratik bir yarış olması lazım. Yarışsız bir kurultay olursa toparlanmaya yardımcı olur. Seçmenden gelen sese kulak vereceğiz. Toparlanmak zorundayız. Çünkü CTP Kıbrıs Türk siyasi yaşamı için önemli bir partidir” ifadelerini kullandı. (Kıbrıs Ada Haber)